previous arrow
next arrow
Slider

Les Sis en toerisme.


Vanuit het vakantiehuis zijn er talloze dagtrips mogelijk. Steden bezoeken Marseille of Lyon met de TGV bijvoorbeeld.

Ook in de buurt Montelimar, Valence of Avignon zijn een bezoek waard.  De Mont Ventoux mag u niet missen..

Teveel om op te noemen, hieronder slechts een greep uit de talloze mogelijkheden.

Vallon pont d'Arc


Vallon Pont d'Arc en Les Gorges.


In het voorjaar of in de zomer een kanotocht over de Ardèche maken of wandelen in dit prachtgebied. Vallon bezoeken en natuurlijk de pont d Arc.

Een dagje naar Vallon en genieten van een fantastisch uitzicht over de Gorges de Ardèche.

Balazuc kano Ardèche

Thueyts Pont diable

Oorsprong Ardéche en Pont Diable.


De pont du Diable of Duivelsbrug is een Romaanse brug die op ca 10 m hoogte de rivier de Ardèche overspant. De Ardèche is hier een klein stroompje. De brug ligt vlak bij het plaatsje Thueyts dat aan de voet van de oude vulkaan de Montpezat ligt. Thueyts werd gebouwd op een grote basalt stroom dicht bij de bron van de Ardèche. Vanuit het dorp is deze basalt stroom, de Echelle des Géants, (trap van de reuzen) te bereiken via een smalle, steile trap die gemaakt is in een natuurlijke breuk in het basalt gesteente. Prachtige vergezichten en wandelingen.


Grotten Ardèche.


Vlakbij Vallon pont d'Arc  een grot met 36000 jaar oude tekeningen.

De grot zelf is al mooi, met veel kristallen, druipstenen en rode- en okerkleurige aarde, maar de rode en zwarte muurschilderingen schijnen van ongekende kwaliteit te zijn. Vooral de enscenering is bijzonder: de schilders uit de oertijd lijken de toeschouwers door de afmetingen, kleuren en hoeveelheid van de tekeningen langzaam naar een hoofdzaal te voeren. Er zit bovendien veel ‘beweging’ in, van galoppeerde paarden, rennende bizons tot vechtende neushoorns.

Grotten Ardèche
Wandelen Ardeche
Les Sis en wandelingen in de Ardèche.


Voor wandelliefhebbers is de Ardèche een waar paradijs. U vindt in deze landelijke streek in het zuidoosten van Frankrijk een uitgestrekt netwerk aan wandelroutes. U kunt er in alle rust genieten van de pracht van de natuur.Grillige rotsformaties, groene valleien en uitgestrekte bossen wisselen elkaar af. Geen zwermen toeristen komt u tegen maar u komt wel langs kleine dorpjes waar de tijd is stil blijven staan.

Het netwerk van de wandelroutes in de Ardèche bedraagt ca. 6000 km en worden onderhouden door tal van verenigingen en gemeenten. Ze zijn goed gemarkeerd en goed beschreven.

In het vakantiehuis zijn wandelkaarten en beschrijvingen van routes aanwezig.

Zelfs achter het huis begint een mooie wandeling!